מכון כושר לא בשביל שמירה על הבריאות בחול המועד, מותר?

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם מותר בחול המועד להתאמן עם משקולות לצורך פיתוח השרירים? נגיד שזה בכלל לא בשביל הבריאות הפיזית ואני לפעמים שונא את כל האימון מתחילתו עד סופו, לפעמים חלקית אוהב חלקית שונא.
אם מותר, האם מותר לשמוע שירים במחשב במהלך האימון?
שאלה נוספת: האם מותר להמשיך ללמוד תאוריה של נהיגה, לצורך רענון החומר (התחלתי בזה עוד לפני חול המועד). יש לי רישיון, אך רק רוצה לרענן את החוקים.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כפי שהשבתי לך בבוקר, צרכי הגוף הם בכלל אוכל נפש שמותרים ללא הגבלה בחול המועד, אבל ודאי לא ראוי לעשות זאת בחול המועד, פיתוח השרירים והשהות במקום כזה אינה ראויה כלל, ימים מרוממים אלו ניתנו לנו להתענג על ה ולשמוח עם המשפחה ולא לפתח את השרירים ועוד באופן שמייסר אותך…

אם מטרת הלימוד היא ידיעת החכמה והשימוש הנכון ולא לצורך מבחן – מותר.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה כבוד הרב
    כתבתי מכון כושר בכותרת, אך זה בבית שלי.
    כן, מטרת הלימוד הוא ידיעת החוכמה והשימוש הנכון, ולא לצורך מבחן חוץ ממבחנים של האתר שממנו אני לומד, אך אני עושה אותם בשביל לזכור ולהבין את החומר טוב יותר.
    אז אני מתאר לעצמי שהמבחנים האלו אין בעיה איתם.