דין חיתול בתפילה וכו'

שאלה:

שלום רב לרבני בית ההוראה שליט"א!
רציתי לשאול מס' שאלות בעניין דין איש שלובש חיתול לצורכי שתן.
1. האם חייב בנטילת ידיים לאחר עשיית צרכיו?
2. האם מותר באמירת אשר יצר לאחר עשיית צרכיו בעוד החיתול לגופו (ואין עדיין בכוונתו להחליפו. )?
3. האם מותר בתפילה וקר"ש עם החיתול?
4. והאם יש עוד דינים הנחוצים לדעת באופן הנ"ל?
בתודה מראש ובהערכה רבה!
השואל.

תשובה:

שלום וברכה

  1. יש ליטול ידים לאחר עשיית צרכיו, אלא אם כן זה כל הזמן מטפטף ולא ניתן טכנית לחייבו בכך.
  2. כיון שהשתן מכוסה והבגד העליון יבש ונקי, אם לא נודף ממנו ריח רע הוא מברך. ראה בהרחבה במשנה ברורה סי' עח.
  3. כנ"ל, אבל כמובן שלכתחילה אם יש מי שיחליף לו לא יתפלל כך, אלא רק לאחר שיחליפו וינקו.

שיהיה רפואה שלמה ובשורות טובות.