הגעלת כלים בחול המועד פסח

שאלה:

שלום הרב!
למה חכמים גזרו שלא להגעיל כלים בחול המועד אך טבילת כלים לצורך המועד התירו?

תשובה:

שלום וברכה

מצד איסורי חול המועד אין בעיה להגעיל כלי, הנדון הוא שבפסח חמץ אסור אפילו במשהו, ולכן גם אם יש במים פי שישים כנגד החמץ לא ניתן להגעיל, כאשר החמץ הוא בן יומו. כאשר החמץ אינו בן יומו, זה תלוי במחלוקת השו"ע והרמ"א בענין זה, ראה שו"ע סי' תנב סעי' א ומשנה ברורה שם ס"ק יא.

מועדים לשמחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בנוסף לכך, חז"ל לא גזרו על איסור הגעלה בחול המועד שמא ידחה יתרשל ולא יגעיל את כליו לפני המועד וישאירם לחול המועד שיגעיל את כולם?