דברי חול בבית המדרש

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לעשות פעולות של חול במחשב בבית כנסת שהוא גם בית מדרש, ללא דיבור
ב . האם יש הבדל אם זה אברך , ואם זה מרויח לו זמן בלימוד שלא יצתרך לצאת ולחפש מקום אחר
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

האיסור אינו רק על דיבור אלא גם לחשב חשבונות וכדומה, כמובא בשו"ע סי' קנא סעי' א. תלמידי חכמים מותרים לעשות זאת כדי שלא יצטרכו לצאת ולבטל מתורתם, כמובן באופן המועט הנצרך ולא יותר, ראה משנה ברורה שם ס"ק ו. וראה דעת תורה למהרש"ם שם, שאין הכוונה דוקא לתלמיד חכם מופלג אלא כל אדם היושב ולומר שעות בבית הכנסת והיציאה תגרום לו ביטול תורה.

בהצלחה