טיפות גשם מהסכך לאחר ירידת גשמים

שאלה:

שלום

מה הדין כאשר יש גשם חזק בסוכות ואחרי שנגמר הגשם לגמרי עדיין מטפטף טיפות מהסכך באופן מציק שלא נוח לשבת ככה בסוכה, וגם חוששים שמא איזה טיפה תיכנס בטעות לצלחת לאוכל, האם חשיב מצטער.

ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

ברור שבאופן זה הוא נחשב עדיין מצטער, ואין לו חיוב לחפש סוכה אחרת שאינה נוטפת, כפי שלא חייבו אדם שכבה נרו ללכת לסוכת חברו כאשר יש בזה טורח, ראה רמ"א תרלט ד. אלא שהגדר יהיה כמו כל גשם בסוכה, שרק משתסרח המקפה מותר לצאת ולאכול בבית.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. קצת לא ברור לי מה שנכתב. מצד אחד כתוב שזה נחשב מצטער, מצד שני רק משתסרח המקפה. ברור שאם טיפה נופלת על האוכל זה לא גומר לגמרי את האוכל אבל זה בהחלט מאוס, במיוחד שזה גשם אחרי הרבה זמן שמי שעושה סוכה במרפסת מקבל את הלכלוך גם של הגגות.
    לסיכום – האם טיפות זה במדרגת תסרח המקפה?

  2. עיי' משנ"ב סי' תרמ ס"ק כג בשם שבות יעקב ח"ב סי' כט שאם אין טורח גדול בדבר צריך לילך לסוכת חברו והואע"פ דברי הרמ"א הנ"ל שאם כבו לו הנרות א"צ לילך לסוכת חברו אםיש טורח גדול. אבל לא ברור לי אם יש אפשרות להמתין מעט זמן אם נחשב כמו טורח מעט או שאין צריך להמתין כלל.