קישוטים בסוכה של ז' על ז'

שאלה:

שלום לרב
מה ההבדל בין נוי סוכה בדפנות בסוכה קטנה שפוסל לעומת נוי סוכה בסכך שלא פוסל שהרי מתבטל? תודה יוסף

תשובה:

בדפנות לא יעזור כל ביטול, כי גם אם הוא נחשב חלק מהדופן, עדיין הדופן השמנה הזו ממעטת בשיעור הסוכה… משא"כ בסכך שאם הוא חלק ממנו הוא מקבל את דיניו והוא כשר למרות עוביו הפיזי.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ההבדל הוא שבסכך אין בעיה בשיעור, הסוכה גבוהה דיה, הענין רק שלא יהיה לקישוטים דין אחר מהסכך ועל זה יש ביטול, אבל בדפנות שיש בעיה בשיעור, זה כבר משהו פיזי.