שיעור רוח מצויה בסכך

שאלה:

שלום

רציתי לדעת מה הגדר של עמידה ברוח מצויה? אני שואל את השאלה כדי לדעת האם מותר לנו לחבר את הסכך באזיקונים. מה שאנחנו עושים זה שמים את הסכך (שקונים מוכן, לא יודע איך הוא נקרא), ועליו שמים כמה קרשים כדי שלא יעוף. האם זה מספיק לרוח מצויה? האמת שאני לא זוכר משנים שעברו אם הוא זז קצת או לא, אולי ממש מעט. השאלה כמה צריך לזוז שייחשב שלא עומד ברוח מצויה ואז תהיה בעיה לחזק באזיקונים.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע לקבוע, בכל מקום זה אחרת, לי עצמי יש שתי סוכות שבאחת צריך לחזק הרבה שלא יעוף הסכך, ובשניה כמעט ואין צורך בכך… למעשה מה שכדאי לעשות וכך נהגו המהדרין במצוות, לקנות סיבי גווה זה נמכר בכל המקומות שמוכרים סכך קיינעס, אלו הם סיבים חזקים שאינן מעובדים וכשרים לסיכוך, ובהם מותר לקשור את הסכך.

בהצלחה רבה.