פרוץ מרובה על העומד באחת הדפנות בסוכה

שאלה:

שלום
לגבי מחיצת סוכה נפסק שפרוץ מרובה מותר ובלבד שאין פירצה יותר מי' אמות.
הסתפקתי בסוכה גדולה שבשני הקצוות שמו מחיצה ז' טפחים והפירצה היא יותר מי' אולם יש עמוד באמצע. האם כיום שפרוץ מרובה כשר צריך שכל הי' אמות יהיו רצופים? או שנאמר שהאויר משני צידי העמוד מבטל אותו כמו בהלכות שבת ? גמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה היינו הך, אבל יש בדין זה כמובן הרבה פרטים, כגון שהעומד מרובה על אחת הפרצות שאז הוא אינו בטל וכו', ראה בשו"ע סי' שסא ומשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. המעיין בפוסקים יראה להדיא שאין דין שפרוץ מרובה על העומד כשר בסוכה, אלא אם כן עומד מרובה, ורק ביחס לסך הכללי יש פרוץ מרובה (כלומר בצירוף הרוח הרביעית והשלישית).
    ולגוף השאלה, מבואר במגן אברהם בסי' תרל' לפי פירוש האחרונים בדבריו, שעמוד פחות מד"ט אינו משלים בסוכה אלא אם כן יש דפנות מד' רוחות.