סיכוך ברפסודה מעץ / דחיית ליל טבילה

שאלה:

1. אדם ברר לצורך האחר. לאחר מכן אותו אחר התחרט ולא רצה לאכול מהנברר. מי עבר איסור?
2. ליל טבילה שחל בחג סוכות ואתו זוג נשוי גרים אצל ההורים. מה לעשות?
3. האם מותר לסכך ברפסודה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. נראה שאף אחד לא עבר איסור, אבל יש להזהר מאוד שלא לעשות בהערמה חלילה.
  2. אם שניהם מוחלים זה לזה, בפרט אם כבר יש להם בן ובת, מותר לדחות מפני הבושה, ראה אבהע"ז סי' עו סעי' ז.
  3. מצד דבר המקבל טומאה אין חשש, הבעיה כאן אם אינו נחשב נסר רחב ארבעה טפחים, ויש שהקלו בזה באופן שנותנים מעט סכך כשר ברווח שבין חלקי הרפסודה, וראוי להחמיר גם באופן זה אלא שאין למחות במקילים. ראה שו"ת הרשב"א ח"א סי' ריג, ב"ח סי' תרכט, ובמג"א סי' תרכו ס"ק ו, חיי אדם קמו לא.