סוכה לנצח – לבוד

שאלה:

שלום כבוד הרב בניתי סוכה מברזל מה שנקרא "סוכה לנצח" שמתי את החבלים אך בצד אחד של הסוכה טבעת אחת לא נימצאת אז הכנסתי לטבעת שמעל אז יוצא ששלוש חבלים כמו שצריך ואחד לא בגלל שחסר טבעת אחת בדופן אחד האם הסוכה כשרה או שזה פוסל אותה? אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה ויישר כוח!!!

תשובה:

שלום וברכה

אם בעקבות כך יש לך הפרש של 24 ס"מ בין חוט לחוט זה לא טוב, הרעיון הוא שהחוטים ישמשו מחיצה ולצורך זה צריך שיהיה "לבוד", כלומר שלא יהיה שלושה טפחים בין חוט לחוט ואז נחשב הכל כמחובר זה לזה. הפתרון הפשוט הוא במקום להכניס לטבעת פשוט להקיף בזה את המוט  ברזל הצדדים ולקשור. העיקר להדק חזק.

הצטרף לדיון

תגובה 1