בניית סוכה במרפסת מקורה

שאלה:

אשמח לדעת האם ניתן לבנות סוכה במרפסת שהחלק המקורה נמצא בגובה 5 -6 מטר מהסכך כלומר ריצפת המרפסת שמעלי, ואם סוכה זו נפסלת האם ניתן לברך (בניין חדש אין סוכה בקרבת מקום במרחק סביר )

תשובה:

שלום וברכה

תחת החלק המקורה לא ניתן לבנות סוכה גם אם הוא בגובה רב, אם אין לך בכלל שום חלק במרפסת שחשוף לכיפת השמים יש למצוא מקום בחצר הבנין וכדומה. הגודל המינימלי של סוכה כשרה הוא 70 על 70 ס"מ ושיהיו שלוש דפנות.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום, אנחנו שוקלים לבנות פרגולה קבועה במרפסת שמש (אין מרפסות מעל). שאלתי היא, האם פרגולה אינה פוסלת בניית סוכה מתחתיה.. ואולי יש סוגים של כן ויש סוגים שלא? תודה