סוכה שנעשתה לצל כל ימות השנה / פרגולה מסוככת

שאלה:

א. האם צריך להגביה טפח, או מספיק משהו.
ב. באופן ששם שסך ע"ג הפרגולה, להרבות צל, ויש בסכך לבד צל כשר, אמנם גם בפרגולה עצמה יש צל כשר, האם צריך להכשיר גם את סיכוך הפרגולה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שמדובר בסכך שנעשה לצל ולא לצניעות או לדיורי בית, מספיק לחדש בה דבר, כלומר, או להגביה מהסכך טפח על טפח ולחזור ולהניח לשם סכך, או אפילו פחות מטפח ובלבד שיה על פני כולה, כלומר קנה אחד ארוך שחוצה את כל הסוכה. הפרגולה עצמה כיון שמחוברת במסמרים באופן קבוע אין דינה כסכך כשר, אבל כיון שכל קורה אינה רחבה 24 ס"מ, וגם יש בין הקורות של הפרגולה רווח יותר מרוחבן, אין בזה כל בעיה.

מקורות:

ראה סוכה ט א, ובראשונים שם בשם הירושלמי סוכה פ"א הלכה ב, טוש"ע ריש סי' תרלו [אמנם יש שדייקו מסתימת דברי הרי"ף והרמב"ם שהבבלי חולק על הירושלמי ובסוכה שנעשית לצל אין צריך כלל חידוש דבר, אבל כאמור בשו"ע מחמיר בזה כדעת הרא"ש והר"ן שם]. רק שים לב שאם הכוונה לא היתה לצל אלא לצניעות מהקומות למעלה וכדומה, יש להגביה את כל הסכך.