שימוש בבגד שכובס בחול המועד

שאלה:

שלום. מה יעשה מי שאמא שלו מכבסת כרגיל בחול המועד, ולא יכול למחות בה (וגם לא רוצה לריב איתה) לעניין הכביסה שלו? האם עליו לשמור את הבגדים שלו בשקית בצד כדי שהיא לא תכבסם, האם פשוט יוכל לשים אותם כרגיל בסל הכביסה? ואם כן, האם עליו להקפיד שלא ללובשם עד אחר המועד, או שאם כבר כובסו בחוה"מ מותר ללובשם גם במועד? תודה.

תשובה:

שלום רב.

דין ההנאה ממלאכת חול המועד הוא כדין הנאה ממלאכות שבת, ולכן אם הדבר נעשה במזיד אסור ליהנות מזה בחג . אם הדבר נעשה בשוגג מותר בשעת הדחק גדול ליהנות מיד, ובודאי מותר אחרי החג כאמור.

מקורות:

במגן אברהם סי’ תקל”ח סק”ב (שהובאו דבריו במ”ב שם סק”ב) עולה שאסור ליהנות ממלאכת חול המועד כשם שאסור בשבת וכן פסקו בשמירת שבת כהלכתה פרק ס”ו סעיף מ”א ובשו”ת שבט הלוי חלק ו’ סימן ס”ח, ועי’ בספר חול המועד כהלכתו בנספח מה שכתב בענין זה באריכות ובדברי הגרמ”ש קליין בביאורים שם אות י”ח שיישב דעת האוסרים, ולענין הנאה ממלאכת כיבוס מצינו בבן איש חי ויחי סי”ט שכתב שיש ללכלך את הבגד ולכבסו שוב, וכעין זה כתב בתהלה לדוד שיח,ג לענין הנאה מברירה שהיתה באיסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    לכבוד הרב שליטא
    מה יהיה הדין בכיסוי של ספה שתינוק עשה עליו מי רגלים? האם מותר לכבסו? (יש לציין שהשימוש בספה ללא הכיסוי לא ריאלי)