תקיעת שופר לחולה – בנשימה אחת או שתי נשימות?

שאלה:

שלום הרב,

התוקע ליחיד בביתו, האם צריך לתקוע תשר"ת עם נשימה בין שברים לתרועה, או שצריך הכל בנשימה אחת?

תשובה:

שלום וברכה

התוקע לחולה לא צריך לעשות הכל בנשימה אחת, היות והעיקר להלכה שתוקעים בשתי נשימות. לספרדים יש להחמיר יותר ואם יוכל יעשה בנשימה אחת.

מקורות:

בשו"ע סי' תקצ סעי' ד הביא מחלוקת בענין זה, ולפי הכלל שהלכה כיש אומרים בתרא העיקר כדעה שעושים בנשימה אחת, וראה משנה ברורה שם, שלדעה שצריך נשימה אחת לא יוצאים בשתי נשימות, אבל לדעה שאפשר בשתי נשימות, אף שלכתחילה ראוי לעשות בשתי נשימות אם עשה בנשימה אחת יצא. לכן לספרדי יש מקום להחמיר בזה. אבל הרמ"א כתב שהמנהג פשוט לעשות בשתי נשימות, וכיון שלדעה זו לכתחילה עושים דוקא בשתי נשימות, כאן שהוא תוקע רק שלושים קולות יעשה בדוקא כך ולא בנשימה אחת.