קריאת שמע כשיש ריח רע מלול תרנגולים במושבים

שאלה:

האם מותר להתפלל ולקרא ק"ש במקום בו מריחים ריח של לול תרנגולים או רפת של פרות?והאם יש חילוק בין עוצמת הריח? כגון במושבים בהם זהו הריח התדיר.

תשובה:

שלום וברכה

במקומות אלו שהריח מתפשט בכל האיזור ואין מקום להמלט ממנו, נהגו לסמוך לענין דברי תורה על הדעות שכאשר הצואה היא ברשות אחרת אין איסור, ראה שו"ת אבני נזר או"ח סי' יט, ולגבי קריאת שמע לכאורה יש לפזר מטהר אויר וכדומה. ובני המושבים עצמם כנראה לא מקפידים על כך כיון שרגילים ואינם מרגישים בזה ריח רע. וצ"ע. וע"ע שו"ת שבט הקהתי ח"ג סי' מג. לגבי רפת בקר יש להקל יותר, ראה ביאור הלכה סי' עט מקיצור שו"ע.