הזכרת שם ה' בשיר מוקלט

שאלה:

שיר חדש שבתוכו נימצא פסוק שבו מוזכר שם ה״
האם מוצר לשיר את השיר ולהקליט אותו בצורה כזאת
לדוגמא הפסוק ״ארוממך ה״ כי דיליתני ולא שמחתה אויבי לי ״אוכל לשיר אותו בניקוד של אדנות שם ה״ במילוי אדנות או שעדיף שלא לפי הדין האם מותר או לא אשמח לקבל תשובתכם במהרה כמו שהבנתי שמאחר ושם ה״ נימצא בתוך הפסוק אין בעיה עם זה אך בכל זאת ואשמח לקבל תשובה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אם אתה אומר את כל הפסוק ברצף בלי לחזור על מילים פעמיים, זה מותר, אבל לא מומלץ, שיר מוקלט עשויים להשמיע במקומות שאינם ראויים, עדיף לשיר בכינוי ה' ולא בשם אדנות ממש. אם חוזרים על מילים פעמיים והפסוק אינו נאמר ברצף בשלימות ודאי אין לומר שם ה'.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הפסוק המדובר הוא
    כוס ישועות אשא ובשם ה״ אקרא
    ״אנא ה״ הושיעה נא הצליחה נא״
    אני לא חוזר פעמיים בפסוק השני לשם התכוונתי על אדנות כתוב אנא ה״ הושיעה נא
    אנא ה״ הצליחה נא ואני שר אנא ה״ הושיעה נא הצליחה נא האם זה מותר לשיר כך בפעם אחת שכוללת את שם ה״ בהושיעה נא ובהצליחה נא עוד שאלה שחשובה לי לדעת