דברי תורה במקווה

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
תוכל להגיד לי באיזה חלקים במקוה אפשר לדבר באילו להרהר וכו
אצלי יש חדר ששם משלמים ומשם נכנסים למקוה מה החילוק בין שני החדרים הללו?
תוכל להביא לי למקורות לכך בבקשה?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ראה שו"ע סי' פד סעי' א שמחלק בין שלושה חדרים שונים: בחדר החיצון שכולם לבושים [היכן שמשלמים] מותר בדברי קדושה, באמצעי שקצתם לבושים קצתם ערומים אסור דברי קדושה, אבל מותר שאילת שלום [שלום זה שמו של ה'] והרהור בדברי תורה, ובחדר הפנימי – מקלחות מקווה שכולם ערומים, הכל אסור.

שבת שלום.