צום שנה אחרי הלידה

שאלה:

רציתי לשאול לגבי החובה שלי לצום. אני כשאני לא אוכלת ולא שותה אני חלשה בלי כח לזוז ובלי כח לדבר…וכעת אני אמא לתינוק בן שנה מלא מרץ שצריך טיפול והשגחה ואני רואה את עצמי מתקשה מאד לחשוב על צום. בעקרון מאז ההריון והלידה לא צמתי שום צום חןץ מיום כיפור וכך אני חושבת להמשיך ולא לצום כל עוד אני שנתיים מהלידה , השאלה היא האם אני נוהגת נכון.?

תשובה:

שלום וברכה

לדעת המהרש"ם אשה לא צמה 24 חודש מהלידה למעט יום כיפור ותשעה באב. להלכה לא נהגו כך, וברגע שאשה מפסיקה להניק היא חייבת לצום, לכן תנסי לצום, ואם תרגישי ממש חולה את יכולה להפסיק לצום בלי חשש. כדאי למצוא איזה סידור לילד אחרי הצהריים, שמרטף או שבעלך ישמור עליו, כדי שתוכלי לשכב במיטה ולנוח עם מזגן וכו'.

צום קל, ומי יתן ונזכה לגאולה השלמה.