אחסון ספרי קודש בחדר שאולי לא נקי

שאלה:

שלום ,
יש בבית הוריי חתול (אני גרה אצלם והם לא דתיים)
בחדר בו אני מחזיקה כרגע כל מיני ספרים (בין היתר גם יש שמה ספרי הלכה ואמונה וכו') שזה החדר שאני ישנה בו , החתול עשה לדעתי את צרכיו מתישהו, וניקיתי כבר בכמה מקומות, אך עדיין יש קצת ריח. (ייתכן והוא עשה בעוד מקום שלא ידוע לי עליו בחדר). החתול לא אמור לעשות את זה, כלומר יש לו שירותים שבהם הוא אמור להשתמש, אך מדי פעם לעיתים לא קרובות קורה שהוא עושה פתרום במקום אחר.
בחדר עליו דברתי יש מדף גדול בו אני יכולה להניח ספרים, וקשה למצוא לספרים מקום אחר נח להיות בו.
האם זה תקין? (בחדר הזה יש הרבה דברים שמאחסנים וקשה למצוא אם יש מקום שאולי לא ניקיתי ).קשה לי להתאמץ לחפש בכל החדר (שוב החדר משמש גם כמחסן ), וכבר ניקיתי בכמה מקומות שחשבתי שאולי שמה יש בעיה.

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא שצואה בעששית מהווה חציצה [כלומר אם הספרים או הצואה בתוך כיסוי אין איסור לקרוא קריאת שמע כנגדה, ראה ברכה כה ב], לכן כל עוד את מרגישה ריח בחדר תניחי את ספרי הקודש בתוך כיסוי. ובעיקר ענין זה ראי עוד כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה, אך אם מדובר לא על צואה, אלא על צרכים מסוג אחר שהוא עשה? האם זה גם דורש חציצה במצב כזה של ספק, ואם זה מצב שכבר אין ריח לתחושתי אך נשאר ספק שמא יש מקום שלא ניקיתי?