מותר לצבוע את הסכך?

שאלה:

בדין סכך: א. האם יש לי סכך רפיה (מקנה במבוק) האם מותר לכתחילה לצבוע אותו בצבע ירוק כי מבחינתי זה יהיה יותר יפה.
ב. באם זה לכתחילה, האם אפשר לאמר שראוי יותר לצבוע מאחר וזה נוי סוכה.

תשובה:

שלום רב

מותר אף לכתחילה לצבוע את העצים, כיון שהצבע בטל לעץ, ראה שו”ת האלף לך שלמה סי’ שסד [על צבע מתכתי כסף או זהב, ראה שו”ת מהרי”א הלוי ח”ב סי’ ה שהחמיר כיון שלא היכר שהוא עץ, אבל במחזה אברהם סי’ קלב הביא שגם בזה יש להקל].

בהצלחה