תעשה ולא מן העשוי בפרגולה / סכך המחובר במסמרים

שאלה:

יש לי פרגולה בבית והייתי רוצה לקרות אותה אז חשבתי לעשות קירוי מבמבוק ועליו איסכורית שקופה ובסוכות אני מניח עוד שתי דפנות מוריד את האיסכורית והסוכה מוכנה (אין לי אפשרות לנענע את הסכך כיוון שהוא מוברג בקצוות לפרגולה) , האם זה כשר??

תשובה:

שלום רב

סכך שמחובר במסמרים פסול לסיכוך, כפי שנהגו לפרש בתוס' בסוכה דף ב עמוד א', כך שאם כל הבמבוק מחובר בהברגה זו בעיה, עוד מעבר לשאלה של תעשה ולא מן העשוי שהעלית, שהיא כמובן גם בעיה משמעותית, כיון שהסכך נעשה לצל כל השנה, ויש צורך לחדש בה דבר. לכן עצתי לך להניח את הבמבוק בלי להבריגו, ואת ההברגה לעשות רק באיסכורית, שהיא תתפוס את כל הבמבוק, ובערב סוכות תוכל לנענע את הסכך כדין.

בהצלחה רבה.