שכח יעלה ויבוא במנחה של ראש חודש

שאלה:

שלום רב,
אם לא הזכרתי יעלה ויבוא במנחה ועברו כמה שעות מאז,
צריכה לתפלל שוב?, ואם כן-רק 18, או חלקים נוספים?.

תשובה:

אדם ששכח יעלה ויבוא בראש חודש בשחרית או במנחה חייב לחזור ולהתפלל שוב תפילת שמונה עשרה. אם לא חזרת עד צאת הכוכבים, יש להתפלל ערבית פעמיים לתשלומין [הלילה גם ראש חודש, כאשר הוא אינו ראש חודש נחלקו הראשונים אם יש טעם להשלים כאשר בלאו הכי גם בלילה לא יאמר יעלה ויבוא, ולהלכה יתפלל ויכוין שאם אינו חייב בכך תהיה נדבה [ראה משנה ברורה סי' קח ס"ק לד].

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. בשחרית אם אני לא אמרתי יעלה ויבוא וכבר התפללתי מוסף והלל ואחרי זה נזכרתי שלא אמרתי אז חזרתי והתפללתי עמידה של שחרית ואמרתי יעלה ויבוא היה היה צריך להניח תפילין שם?

    ולכתחילה צריך להניח תפילין שוב תפילין?

  2. יצאת. לכתחילה יש לדעת, שאדם ששכח יעלה ויבוא ונזכר רק אחרי מוסף נחלקו הדעות האם חוזר ומתפלל שחרית או שיצא ידי חובה בהזכרה של מוסף, ולכן יתפלל שוב ויתנה שאם הוא פטור מכך תהיה זו תפילת נדבה, ראה משנה ברורה בסי' תכב ס"ק ד.