סעודת ראש חודש

שאלה:

בס"ד
שלום רב וחודש טוב ומבורך
האם ביום ל' לחודש נוהגים להתנהג בדיוק כמו ביום א' בחודש ? כלומר היום ל' בניסן שהוא א' דראש חודש אייר ובו יש מנהג טוב לקיים סעודה עם בשר ולחם בדיוק כמו ביום א' באייר שהוא ב' דראש חודש ? ויש חובה להוסיף יעלה ויבוא היום וגם מחר עד השקיעה בתפילות וברכות המזון ולומר הלל ולהתפלל מוסף ?
והשבתם לי בעבר שמותר לגהץ. אך בכל זאת אני שואלת האם רצוי להגהץ היום או שזה לא משנה מבחינה הלכתית ומי שמגהץ היום מגהץ בקאש חודש לכל דבר למרות שזה נחשב ל'בניסן ?
והאם אפשר לקיים את סעודת ראש חודש עם מצה ובשר במקום לחם ? וליטול ידיים ולברך המוציא ?
או שאחרי פסח מי שרוצה לקיים סעודות מצווה עדיף לאכול לחם ולא מצות ?

תודה רבה !

תשובה:

שלום רב

אין הבדל בין שני ימי ראש חודש. אפשר לאכול גם מצות, היות ואת אשכנזיה שמברכת על מצות המוציא לחם מן הארץ.

חודש טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב. חודש טוב
    אתמול קיימתי ברוך השם סעודה עם לחם. האם גם היום אני חייבת לקיים סעודה עם לחם לכבוד ב' דראש חודש ? בכל מקרה אדם שנניח מקיים עם נדר מנהג של סעודת פת בכל ראש חודש חייב לקיים סעודה כזו בשני הימים של ראש חודש כשיש ל' ימים בחודש ?