אמירת אלהים עם ה"א

שאלה:

שלום
האם מותר לומר אלהים (ולא אלקים) גם שלא בתוך פסוק?

תודה

תשובה:

שלום רב

חלילה להזכיר שם שמים לבטלה, שם אלוקים הוא אחד משבעת השמות שאסור למוחקם וממילא גם אסור לאומרם לבטלה, יש שהקילו בזה בשעת הלימוד כאשר הם מוזכרים בגמרא, אבל בסתם שיחת חולין הדבר אסור בהחלט.

מקורות:

למנהג בני אשכנז יש איסור מוחלט לומר בפה את אחד מהשמות שאינם נמחקים, שביניהם השם א-ל וא-לוהים [הכתיבה כמו שעשיתי מותרת]. וראה כאן שיש שאסרו אפילו הזכרת שם שמים בשפה זרה! אגב, הגר”ע יוסף זצ”ל ביחוה דעת ח”ג סי’ יג האריך להתיר לומר שמות הקודש תוך כדי אמירת פסוק בדרך לימודו בגמרא או בדרשה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    יש היתר לשאול את שלום חבירו בשם, התקינו שיהיה שואל את שלום חבירו בשם (משנה סוף ברכות),
    ומאידך משם גופא מוכח שהוא בגדר דחויה, עת לעשות
    יהודה