מחצלת שיחדה לשכיבה

בס"ד

שלום רב ,

יש לי סכך ישן (חברת קיינעס) , שחשבתי להחליפו בחדש , ולהשתמש בישן

כמחצלת לישיבה וכו' , כעת אני שוב רוצה להשתמש בו לסכך בסוכה , האם

אני יכול להשתמש בו? (השאלה שלי היא מהדין "כל הכלים יורדים לידי

טומאה במחשבה" וכו').

תשובה:

שלום רב

לכאורה אכן כדבריך שאם היה יחוד גמור לשכיבה זו בעיה. ואף שברמ"א מבואר שאם רוב בני העיר משתמשים לסיכוך בטלה דעתו של המייחד לשכיבה, כבר חלקו עליו ברבי עקיבא איגר שם והחמד משה ועוד.

חג שמח.