עבודה בחול המועד

אני לומדת בסמינר במהלך השנה, ורציתי לשאול אם מותר לי לעבוד באופן חד פעמי יומיים בחול המועד סוכות בגן ילדים, ובמידה ומותר- אם ישנה הגבלה מה מותר ומה אסור לעשות שם..
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אין היתר לעבוד בחול המועד, גם לא באופן חד פעמי, אלא אם כן מדובר בדבר האבד, שזו דרישה מהבוסים בעבודה שתגרום להפסד אם לא תעבדי [פיטורין, כעסים, הרעת תנאים וכו']. או עני שאין לו מה לאכול בחג, שאף הוא רשאי לעבוד בחול המועד.

בהצלחה רבה ושנה טובה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מלאכה שהיא לצורך המותר בחול המועד זה משהו אחר, כגון שההורים נאלצים ללכת וכו', אבל כאן שמדובר במשהו ממוסד, ובעצם אין היתר להורים ללכת לעבודה ולשלוח את הילדים לגן, היה נראה לי שהדין שונה לגמרי.