שיעור דופן עקומה

מה המידה המדוייקת של דופן עקומה במטרים? האם צריך סכך פסול בשביל דופן עקומה, או שגם אוויר מצטרף לדופן?

יש לי שתי דפנות מלאות, והדופן השלישית מרוחקת מסיום הסכך כמעט 1.90 מטר.

תשובה:

שלום רב

אויר לא מצטרף, ואם יש שלושה טפחים זה כבר לא נחשב חלק מהסוכה.

שיעור אמה אחת לשיטת הגר"ח נאה 48 ס"מ [ויש להחמיר כבר מ45.5 ס"מ, ראה מידות ושיעורי תורה עמ' קה] ולשיטת החזון איש 57.6 ס"מ. כמובן שיש להחמיר כשיטת הגר"ח נאה בערך 1.9 מטר זה ד' אמות שיעור מקסימלי לדופן עקומה. המצב אצלך די גבולי [לפי מה שציינו בסוגריים ע"פ דעת הגר"ח נאה בדעת הרמב"ם, ואם יש דרך להוסיף שם סכך כשר זה עדיף. אם אין דרך או שתעשה צורת הפתח בצד הרביעי שיחשב לך כמחיצה, או שלכל הפ]חות תדייק שאין שם יותר מ1.9 מטר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב.
    כתבתם בתשובה שאויר לא מצטרף לדופן עקומה (כמובן באופן שיש מעליו סכך פסול) אלא צריך בדוקא סכך פסול.
    אשמח לקבל מקור ככל שיש. תודה

  2. בשאלה לא התייחסנו לדין של אויר שיש מעליו בגובה סכך פסול, הנושא הזה נתון במחלוקת, בר"ן ד א מדפי הרי"ף החמיר בזה, שאם הדפנות לא מגיעות לסכך לא שייך לומר שהדופן נתעקמה, וכן דעת הריטב"א, אמנם הטור חולק בסי' תרלב וראה בב"ח שכתב להחמיר כראשונים הנ"ל, ובאופן שהמרחק פחות משלושה טפחים הסתפקו בזה אחרונים, ראה פרי מגדים שם.