האם מותר לעבוד במס הכנסה

בס"ד
האם רשאי יהודי שומר תומ"צ לעבוד ב"מס הכנסה" כרואה חשבון המבקר פעילות של חברות ועמותות, אף שהוא גורם שיקבלו קנסות על עבירות על חוקי המס של המדינה (העלמות מס, נוכלות בחשבוניות). ?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאין איסור לעבוד במס הכנסה. תשלומי מיסים הינם הכרחיים לקיום המדינה ואזרחיה, לא ניתן לקיים מדינה ללא תשלומי מיסים, כך היה מאז ימי קדם, גם לא ניתן לקיים מערך גביית מיסים ללא אפשרות לקנסות. כך שאיני רואה כל סיבה שיהיה אסור לך לעבוד שם, ובפרט שאת הפיקוח הזה יעשה מישהו, אם לא אתה אז מישהו אחר.