אחי קיבל כסף שלי להשקיע ולא עשה כלום

בס"ד, שבוע טוב,
אחי אדם אמיד מאוד. לפני מס' שנים עשינו יחד פיקדון כספי : כל אחד נתן סכום שווה. אחי התחייב בזמנו שהוא ימקסם לי את חלקי בפיקדון שיניב רווחים. מאחר וסמכתי עליו לא עקבתי אחרי פעולותיו. לאחר שיחה עם מכר בתחום ההשקעות שבדק את הפיקדון, התברר שאחי לא טיפל בו כלל , וחלקי מוגדר כמצטמק ורע לו …. מאוד. אחי פשוט לא עשה דבר וחלקי נשאר מרוט ורצוץ. לאחי אין תשובות למה ישב ולא עשה דבר. מה גם שלמרות שחלקו שבפיקדון המשותף גם צומצם זה לא מדגדג אותו אפילו.
1. האם הוא חייב להחזיר לי את חלקי שהופקד+ רווחים שהיו אמורים להיצמד לחלקי?
2. אם יתחיל להתכחש ולעשות צרות- יש מקום לדין תורה ?

תשובה:

שלום רב,

מן הסתם יש מקום לדין תורה אבל לגופן של דברים אי אפשר לדעת מהשאלה במה  מדובר איפה הפקדתם ? מה היה הסיכום ? מה בדיוק התפקיד של אחיך? לוה בהיתר עיסקא? שותף? בחנם או בשכר? מה ההפסדים? מה בדיוק גרם את ההפסד?