ביטול השכרת האולם

שלום רב לרבנים החשובים שליט"א
אדם ששכר לפני חודש אולם בית כנסת ע"י אחראי האולם מטעם בית הכנסת. בית הכנסת לפני כשבועיים נכנס לשיפוצים. ובעקבות השיפוצים ללא ידיעה מוקדמת שכך זה הולך להיות. ללא ידיעת אחראי האולם הורידו במפתיע כי החליטו לשפץ גם את המקום שהונחו הספסלים שם את כל ספסלי בית הכנסת לאולם. כך שאי אפשר להשכיר את האולם לשוכר. האם בית הכנסת חייב לדאוג לאולם חלופי? ואם בית הכנסת ימצא אולם חלופי במחיר יותר גבוה האם על בית הכנסת לשלם את ההפרש?
בברכה,

תשובה:

שלום רב,

במידה והשוכר של האולם שילם כבר סכום כלשהו או שחתמו חוזה. על בית הכנסת למצוא אולם חילופי אפילו במחיר גבוה יותר. עיין שו"ע חושן משפט שיב ב ונתיבות ה.