שמיעת מאה קולות בשופר בראש השנה

מי ששמע תקיעות בראש השנה וחלק מהמאה לא ברור לו ששמע היטב בגלל רעשים וכיוצא אבל בודאי שמתוך כולן שמע כשישים עד שבעים היטב – האם שילוב כל שלשים שהן מספיק לצאת ידי חובה?

תשובה:

שלום רב

את המצוה דאורייתא לשמוע תשע קולות [מחמת הספק הם שלושים קולות] יצא מן הסתם [אא"כ סוג מסויים לא שמע בכלל], אולם את המצוה דרבנן לשמוע מאה קולות כנגד מאה פעיות של אם סיסרא וכו', לא יצא. בכל מקרה של ספק בענין זה הוא ספק דרבנן ולקולא.