לייסטים שייחד לריצפה אם כשרים לסיכוך

האם חתיכות עץ שהוכנו להכנת הרצפה, אבל עכשיו אין שימוש בהם וככל הנראה גם לא יהיה, כשרים לסיכוך?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה, כמובן בתנאי שהם עומדים בתנאי הסכך – אינם רחבים 4 טפחים ואינם כלי וכו'….

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לגבי תגובתכם – לעניות דעתי כדאי לדייק טיפה יותר.
    אם לייסטים היו כלים, היה אסור לסכך בהם אפילו שאין להם בית קיבול. וזאת משום שהם עשויים לעמוד עליהם ושייכת בהם טומאת מדרס. התשובה לשאלה של מאיר, שאכן לייסטים לא מוגדרים ככלים. (בגמרא מבואר שאפילו וילון, מפאת היותו חלק מהבניין, לא היה מוגדר ככלי אם לא שהשמש היה מחמם בו ידיים).

  2. ברור שיש עוד סוגי טומאה, אבל לא היה נראה לי שהוא מדבר על לייסטים המשמשים כשטיח ואני משוכנע שאין כוונתך שאשב ואסכם כאן כרגע את כל מסכת כלים… נתתי את העקרון.