שלש מחיצות עם דין לבוד

שלום וברכה,
שאלה לגבי סוכה
יש לי 2 מחיצות מחוברות בצורת ר' ואותם הצמדתי לגדר מעץ.
בחלק התחתון של הגדר יש קיר בגובה 4 טפחים ואז הגדר יושבת על הקיר.
כשאני מצמיד את הר' לקיר היא נצמדת יפה וצמוד אבל אז למעלה יש רווח של טפח וחצי מהקרש של הר' לגדר עץ.

השאלה היא האם המחיצות צריכות להיות מוצמדות לגמרי או שאפשר שמחיצה אחת תהיה רחוקה טפח וחצי

תודה

תשובה:

שלום רב,

אם יש לך דופן רביעית, אין לך כל בעיה. אולם אם אין לך דופן רביעית, לכתחילה עדיף שלא להתשמש גם עם ההיתר של שלש דפנות וגם עם דין לבוד (ראה משנה ברורה סי' תרל ס"ק כח). אז לכתחילה עדיף לסתום את הריווח.

גמר חתימה טובה