קישוטים היורדים מהסכך

מה הסיבה שאסור לגבר לשבת תחת קישוט שאורכו יותר 4 טפחים בסוכה?
האם מותר להתעטף בטלית על הראש בלילה? מה העניין בזה

תשובה:

שלום רב,

קישוט הרחוק מהסכך ארבעה טפחים, ואף רחב ארבעה טפחים עלול לפסול את הסוכה. ולכתחילה ראוי להחמיר גם בקישוט שאינו רחב ארבעה אם הוא למטה מארבעה.

לגבי השאלה השניה, לא הבנתי שכן לא לובשים טלית בלילה כלל.

מקורות:

ראה רמ"א סוף סי' תרכז ומשנה ברורה שם ס"ק טו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לגבי הטלית, כי אומרים שמי שעטוף בטלית בלילה כולל על הראש לאחר צאת הכוכבים אז צריך להוריד הטלית מהראש. כי הלילה זה דין וטלית זה רחמים. אז מה ההלכה בעניין לספרדי שעולה חזן ואין לו מגבעת, האם ילבש טלית על הראש?

  2. ומה עם מנהג התימנים שבערב שבת עטופים בטליתות .. וכמדומני הר' רצאבי כתב על זה בפעולת צדיק ח"ג על מנהג תימן שהיו מתעטפים בטלית וכן נוהגים.. כמו כן כל יוצאי מערב החזנים מתעטפים בטלית..