שתה לפני הנץ בתענית ציבור

קמתי הבוקר בחמש ועשרים היה עדיין חושך מוחלט ושתיתי כוס מים
כעת התברר לי שזה היה אחרי עלות השחר
מה עלי לעשות
תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

אם היה זה עד 72 דקות לפני הנץ החמה הרי זה כאילו לא שתית בצום כלל (עד 5:06 היום), אך מכיון שלפי מה שכתבת היה זה אחרי זמן זה נחשב ששתית בצום למרות שהיה זה לפני הנץ החמה. בכל מקרה מי שאוכל או שותה בטעות בצום ממשיך להתענות עד סוף הצום ויכול גם לומר 'עננו ביום צום תעניתנו' ואחר כך לא צריך להשלים תענית לתעניתו.

גמר חתימה טובה

מקורות:

משנה ברורה סי' תקס"ח ס"ק ג' וה'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום אתמול בצום גדליה התחלתי לצום ונשברתי. זה מעיק עליי. האם אני יכולה לצום ביום אחר. הבוקר שתיתי מים. האם זה רלוונטי להמשיך?
    תודה