יחס התורה למלחמת אוקראינה

שאלה:

שלום וברכה
כיצד יש להתיחס למלחמת אוקריאינה רוסיה, והאם יש להתפלל לסיומה?
מצד אחד, כתוב שגוים לא מעלים ולא מורידים, אז איך נתפלל להצלתם? ובנוסף, הרי יש פסו' "לעשות נקמה בגוים", והרי האוקראינים רצחו אינסוף יהודים בשואה ובגלות, ומתישהו תבוא עליהם הנקמה הראויה, ולכאורה צריך לשמוח על כך.
מצד שני המלחמה כנראה מזיקה גם לנו בישראל, בעליית מחירים כנראה, אז אולי עדיף להתפלל שהמלחמה תגמר. ובנוסף, כתוב ש"הלומד תורה לשמה, מגן על כל העולם כולו" משמע שיש לנו רצון שלא יהיו מתחמות בעולם גם אצל הגוים. וכן אנחנו מתפללים "ושבע את העולם כולו מטובך", משמע שאנחנו רוצים שגם הגוים יהיו בשפע. מצד שני אסור לתת להם מתנת חינם "לא תחנם".
אשמח שהרב יתרץ לי את הדברים ויציג את השקפת התורה.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שהמלחמה שם גורמת נזק גדול כלל עולמי, וגם הרבה מאוד ליהודים שגרים שם והם לא מעט, אף שרובם נטשו את המקום ונעים ונדים על פני כל הארץ, כך שודאי יש להתפלל לשלום, ועכ"פ להתפלל לשלום עם ישראל די בכל אתר ואתר.