שאלה:
כשאני בודק את ירקות העלים אני לא יודע מה באמת לחפש. אחרי השטיפה(ירקות מפוקחים) בסבון, אני מסתכל דרך אור חזק אבל לא רואה כלום למעשה, לפעמים אני רואה כתמים על העלה ואני מוציא אותם. אבל למעשה יכול להיות איני יודע לזהות את החרקים? הבדיקה שלי גם נהייתה לחוצה שאני כל הזמן מסתכל בצורה מאוד לחוצה על המוצרים ואז כל לכלוך נראה לי כמו תולעת. זה מייאש אותי.
איך אני אדם רגיל שאינו מומחה כשרות אמור לזהות חרקים קטנים?
תשובה:
אין צורך לבדוק ירקות מפוקחים, רק להשרות במי סבון שלוש דקות ולרחוץ חזק תחת זרם הברז.
ומה לגבי זה שאיני מזהה שום דבר זז?
הערת אגב שלא קשורה ישירות לשאלה הספציפית הזאת, אבי ז"ל היה תקופה ארוכה מלמד עד שהוא פרש ממלאכת ההוראה מחששו שהוא לא ראוי לכך. הוא היה מתבטא במספר הזדמנויות שיש אנשים שנכנסו למקצוע הזה לא בגלל שהם ראויים לכך או שהם מבינים לנפש הילד ויודעים איך לבנות אותו אלא לצרכי פרנסה. והיה עדיף לעולם כולו שהם ילכו לעבוד במקצועות אחרים, ובלשונו "שיפתחו ג׳ורות" ולא ילדים.
בתור אחד שעבד פעם בתחום הכשרות (הסיבה העיקרית שפרשתי זה בגלל הנושא הזה של מי יודע מה אני מאכיל את הציבור והוראות שקיבלתי מהם שלא מסתדרים עם מה שלמדתי) ויש לי גם קשר משפחתי למשגיחי כשרות, ידוע לי כי ישנם כאלה שעובדים כמשגיחים ללא הכשרה מינימלית וללא שיהיה להם ידע בסיסי בתחום ובעיקר בנושא הזה של בדיקת תולעים. כמובן שאני מסייג את זה לכשרויות ברמות נמוכות מאוד. בכשרויות הטובות מוודאים שכל משגיח יודע מה צריך לעשות אבל זה אכן קיים במקומות מסוימים.
בדרך כלל בחסה מגידול מפוקח אין אקריות וזבובי מנהרות וכדומה דברים שלא יורדים בשטיפה טובה, אלא שיכול להיות זבובונים מתים שנדבקים לפעמים הם גם ירוקים, או שאר חרקים שיורדים בשטיפה ובמקרה באו או נפלו, לכן תפעל לפי ההוראות באריזה ודי בכך, לא צריך לזהות דברים זזים, זה לא אמור להיות.
נכון מאוד אבל זה לא נוגע לדברי השואל שרק רוצה לאכול בבית חסה מכשרות מהודרת ושאל מה עליו לעשות.
אני נעזרת המון באתר כושרות, הם ממש נותנים פירוט איך לבדוק כל פרי ירק, למשל, הופתעתי לגלות שיש המון פירות שהם בחזקת נקיים ואין צורך לבדוק, מלבד מבט בעלמא לראות שאין נגיעות חריגה, (כגון: שזיף, אפרסק, משמש ועוד) לגבי ירקות עלים יש להם חברות מומלצות ואז רק להשרות 3 דקות ולשטוף
תודה רבה.
השאר תגובה