לתרומות לחץ כאן

הכשרת מחבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אבא שלי שלא שומר תורה, שם מכסה קר בשרי, מסיר בשרי מלא בשר לא כשר שלו, על מחבת חלבית חמה שלי שהייתה על הגז.
האם יש דרך להכשיר את המחבת מבלי לזרוק?
יש לציין שהמכסה היה מעל המחבת, על השוליים של המחבת ולא היה ממש בתוכה .
תודה רבה מראש.

תשובה:

אם המחבת אינה בת יומה, כלומר המאכל בפנים פרווה ולא היה בה חלבי 24 שעות, ניתן להכשיר על ידי ליבון היטב בגז, באש הגבוהה כמה דקות בכל פינה מבפנים ומבחוץ [להזהר מכויות] ניקיון יסודי עד כמה שאפשר וליבון, אם המאכל היה חלבי אני לא רואה דרך להכשיר אותה. כל זה בתנאי שהבשר כשר לפחות בכשרות פשוטה, אם אינו כשר כלל, יש לזרוק את המחבת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. בס"ד
    אלה היו מאפים פרווה.
    המחבת הייתה ריקה בשעה שהוא הניח עליה את המכסה. השאלה איזו להבה מספקת כדי ללבן?
    אין לי ברנר. האם להבה של נר רגיל לעבור איתה על המחבת בצדדים ובפנים זה מספיק?
    יש לציין שלא היו חתיכות בשר במחבת. כלומר המכסה היה קר מהמקרר ולא נפל ממנו כלום למחבת, אלא שהוא היה אולי עם טיפות לחות .
    מה ניתן לעשות?
    תודה רבה.

  2. אם לגמרי לא כשר לא מועיל ליבון קל, אני מניח שכוונת השואלת שאינה סומכת על כשרות הבשר שהוא קונה. אבל אחדד לה. תודה

  3. נקיון לפני ליבון. לא לעשות אש ואז נקיון כפי שכתבתם. אם אינני טועה

    "להכשיר על ידי ליבון היטב בגז, באש הגבוהה כמה דקות בכל פינה מבפנים ומבחוץ [להזהר מכויות] ניקיון יסודי עד כמה שאפשר וליבון"

  4. בס"ד
    מכל התגובות פה הבנתי שיותר קל לקנות מחבת חדשה. בלי להסתבך יותר מידי. לא חשבתי שזה עד כדי כך בעייתי. הוא שם את המכסה הבשרי על המחבת החלבית. אבל המכסה היה קר מהמקרר ובמכסה עצמו לא היה בשר הרי. וזה גם לא בשר בקר. זה עוף בכשרות רבנות, אבל הסיר והתבלינים שלהם לא מופרדים בשר וחלב ואינם טבולים. הכל כל כך מסובך משום מה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל