שאלה:
בס"ד
שלום וברכה,
אני חרדית שאוכלת רק את הכשרויות המהודרות.
האם מותר לי להכין פרגיות על האש, שהבשר עצמו עם כשרות הכי הבסיסית, ומתובל בתבלינים ללא כשרות, כמובן שאין בהם חלב. האם מותר לי לצלות אותו על האש בשביל ההורים שיאכלו, במנגל שלהם על הרשת שלהם, ויום למחרת להניח על הרשת הזו מנגל אחר , לשים בו פחמים ועליו הרשת שלי עם הבשר שלי בכשרות מהודרת?
והאם יש הבדל ברמת הכשרות של עוף קהילות לעוף עטרה שבכשרות כפולה, גם של הרב מרדכי גרוס וגם של בד"ץ בית יוסף?
תודה רבה מראש,
שבת שלום.
תשובה:
שלום וברכה
כשרות בסיסית זה בסדר, הם יכולים לסמוך אם כך הם רוצים, אבל בלי כשרות בכלל זה לא טוב, אלא אם כן התבלינים מחו"ל וטבעיים מאה אחוז [אבל למה לא תתני להם מהעוף שלך?].
אתה יכולה לשים את שלך על ידי החלפת רשת והדלקת פחמים על אש גבוהה.
שתי הכשרויות שהזכרת בסוף דברייך נראה לי בסדר.