שאלה:
אפינו עוגיות פרווה בתנור בשרי בן יומו, העוגיות נאפו בטעות בתוך התבנית של התנור החלבי. (התנורים חדשים והתבנית החלבית לא נאפתה עד כה עם עוגה חלבית אך בתנור נאפתה עוגה חלבית לפני מספר ימים עם תבנית אחרת)
מה דין התבנית? האם צריכה הכשרה כדי שתוכל להמשיך לשמש בתנור החלבי? ואם כן איך ניתן להכשיר
ובנוסף מה דין התנור הבשרי (התבנית החלבית שהוכנסה אליו אמנם לא נאפתה עם עוגה חלבית אך נאפתה בתנור חלבי עם עוגות פרווה)
תשובה:
שלום וברכה
כיון שהעוגיות יבשות ואין בהן זיעה אלא רק ריחא בעלמא, בדיעבד זה בסדר ואין צורך בהכשרה.
העוגיות עשויות מעיסה נוזלית ובאפיה הן אפילו נוזלות לצדדים עד שנאפות ומתקשות
תעשה הכשרה, די לזה בליבון קל, להכניס לתנור נקי שאינו בן יומו ולהפעיל על החום המירבי 40 דק'.
האם גם התנור צריך הכשרה?
לא, אבל בלאו הכי אתה מכשיר את התבנית בתנור…
השאר תגובה