לתרומות לחץ כאן

צליית כבד עוף קפוא

שאלה:

איך ניתן להכשיר כבד עוף קפוא? האם ניתן לצלות את כבד העוף בתנור בחום גבוה?

תשובה:

מותר לצלותו לכתחלה, אם כי יש להקפיד לכתחילה שלא יווצר נוזל בתחתית הכלי.

ונחלקו הפוסקים אם חובה להפשירו לפני הצליה או לא. אולם אין להשתמש לשם זה בהכנסתו למים רותחים או למיקרוגל.

השאלה היא האם יהיה מותר לבשלו לאחר הצלייה בסיר עם בצל וכדומה, אם היה מופשר בשלושה הימים הראשונים ודאי אסור, אם הוקפא מיד לאחר השחיטה, יש בזה מחלוקת, ויש מקילים ראה יחוה דעת ח"ו סי' מו, שו"ת שבט הקהתי ח"ה סי' קלב, ואבני ישפה ח"ה סי' ק אות ה, אך המחמיר תבוא עליו הברכה.

מקורות:

ראה בספר הכשרות פרק ט' סעיף פ"ז שהביא את הדעות בזה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל