לקמחא דפסחא לחץ כאן

העברת טעם חמץ במגע חם ולח בשולחן

שאלה:

שלום. בשישי בבוקר ניקיתי היטב (ללא עירוי מים רותחים) שולחן (עם זאת יכול להיות שהניקוי אינו מושלם) וייבשתי אותו היטב, אח"כ עטפתי אותו ברדיד אלומיניום עבה מאוד. אח"כ במהלך הבישולים לפסח, על שולחן עטוף זה הנחתי מחבת חמה בפינה מסויימת. בדיעבד נזכרתי שבפינה הרחוקה מפינה זו, הנחתי למשך דקות ארוכות בשר קר (לא קפוא) שהוצאתי מהמקרר. יכול להיות שאולי בגלל תופעת העיבוי מהקור של הבשר
מהמקרר לטמפרטורת החדר, נהייתה לחות בין רדיד הכסף לשולחן (אין לי אפשרות לדעת כרגע כי כבר עברו כמה ימים ואולי הכל התייבש מאז). שאלתי היא האם יכול להיות שנוצר חיבור בלח בין המחבת החמה לבין השולחן בגלל אפשרות הלחות הזו? שוב אזכיר שהמחבת החמה היתה בפינה הרחוקה מהפינה בה הונח הבשר מהמקרר. תודה וישר כח.

תשובה:

אין סיבה לחשש, הכל בסדר.

חג שמח.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל