שאלה:
בס"ד
שלום רב,
1. כיצד יתכן שמותר יהיה לאכול חמץ בשבת (גם אם מבחינה הכלתית אין עם זה בעיה כי פסח מתחיל רק במוצאי השבת) כשלפני זה עשינו בדיקת וביעור חמץ ואמרנו שאנו מפקירים לגמרי את כל החמץ שברשותינו?
2. השנה, בגלל שפסח חל המוצאי שבת, גם אחרי זמן שריפת החמץ בבוקר ביום שישי, מותר עדיין לטלטל חמץ ממקום למקום ?
3. השנה, בגלל שפסח חל רק בוצאי השבת, ושורפים את החמץ בשישי, מה הזמן האחרון שחובה לשרוף את החמץ ?
4. האם מותר להוציא את הכלים הכשרים לפסח ולשים במקומות שכבר נקיים מחמץ, עוד לפני בדיקת ושריפת החמץ, או שראוי לעשות זאת רק אחרי שריפת החמץ?
5. האם מי שמשתמש באותם הכיריים של ימוצ השנה, גם בפסח, צריך להדליק את הגז למשך זמן מסוים (אם כן, לכמה זמן) למרות שמנקה היטב, ומצפה את החצובות בנייר כסף?
חג פסח כשר ושמח!
תודה רבה מראש.
תשובה:
שלום וברכה
1. בשעת הבדיקה מבטלים רק את החמץ שלא ידוע לנו, את הידוע לנו מבטלים בשבת בזמן הביעור.
2. נכון.
3. נוהגים בכל זאת לשרוף כמו בכל השנים עד זמן ביעור חמץ בשעה 11:20.
4. בודאי מותר, בכל בתי ישראל מתארגנים כבר עם מטבח הפסח כדי לבשל לחג.
5. כדאי ללבן את החצובות והמבערים כמה דקות על הלהבה הגדולה.
חג שמח
הכנתי לאפות כשל"פ מחצי ק"ג קמח תפו"א וכוס קמח מצה, מה עלי לברך?,תודה
מזונות.
השאר תגובה