שאלה:
שלום ! אנחנו לא זוכרים אילו תבניות אפיה השתמשנו לבשרי, ואילו לחלבי. (השתמשנו פעמיים לבשרי במשך כמה שנים)
האם אין דרך להכשיר את התבניות, ויש לזורקן? (אשכנזים)
תודה רבה.
תשובה:
שלום וברכה
כאשר השימוש לחלב ולבשר אינו בן יומו, כלומר גם אם השתמשתי לבשרי, לא נעשה שימוש נוסף בתוך 24 שעות לחלבי, די בליבון קל, מנקים היטב, תנור נקי היטב ושניהם ללא שישמו 24 שעות, ואז 40 דקות התבנית בפנים כשהוא ריק ועל חומו המירבי. ואז מחליטים מה לחלבי ומה לבשרי, ושמים על אחת מהם טבעת ברזל של מחזיק מפתחות לסימן, זה סימן שמחזיק לנצח.