שאלה:
שלום וברכה,
טיגנתי שניצלים במחבת חלבית, לכאורה זה לא היה בן יומו אך אינני בטוחה. מה עלי לעשות?
תודה רבה!
תשובה:
יש לנו כלל שסתם כלים אינן בני יומם כך שהשניצלים כשרים, הבעיה זה המחבת, מאוד קשה להכשיר מחבת, הגעלה לא מועילה לה כיון שלא ניתן לנקותה באופן מוחלט וזה תנאי בסיסי בהגעלה, ליבון באש הגז אפשרי אם רגילים להשתמש בה תמיד עם שמן ולא צולים בה בלי שמן או במעט מאוד שמן [כפי שיש נוהגים במחבת טפלון], צריך בכל פינה בה כמה דקות בלהבה הגדולה, ולהזהר מכוויות.
ברכה והצלחה
האם זה מפריע אם יש קצת שרוף דבוק רק בתחתית המחבת, היינו החלק שיושב על החצובה?
יש להניח שהמקום שם מתלבן על ידי אש הגז.
השאר תגובה