שאלה:
שלום וברכה, הנחתי מכסה של סיר בשרי בצורה ישרה( לא על הפקק) על שיש חלבי. הסיר ירד באותו רגע מהאש כלומר רותח. מה דין המכסה? זמן קצר אח"כ שמתי את המכסה על הסיר כשעדיין היה חם האם זה משפיע על הסיר?
וכן מה דין השיש החלבי?
תודה רבה!!
תשובה:
שלום וברכה
אם השיש היה ללא שאריות חלב אני מניח שהמכסה בסדר, מסתבר שאין בליעות בנות יומן בשיש. לגבי השיש, אם המכסה היה עם תבשיל בשרי, ולא פרווה, אזי הוא מבליע בשיש, ויש להכשיר על דיי הגעלה מקומקום רותח שלוש פעמים ולא להשתמש 24 שעות עם חם.
אשמח להחכים.
האם גם בפסח מכשירים שיש ע"י עירוי ג' פעמים?
לא סומכים על כך, אלא מצפים את השיש, אבל רבים נוהגים גם לעשות הכשרה זו. בעצם השיש הזה יש צד גדול שדינו כחרס שאין לו הכשרה, ר כאשר זה קרה סומכים על העיטור שהתיר הכשרת חרס בג' פעמים. כמו כן עצם ההכשרה בעירוי אינה מועילה אלא למה שנבלע בעירוי.
אה,מעניין.
אז בגלל זה יש כאלה שמצפים את כל השיש בפלקט כזה עם דבק,לאורך כל השיש,
וכל הפסח משתמשים רק על הפלקט הזה,
כי בעצם אולי א"א להכשיר את השיש?
אשמח גם להסבר יותר מילולי,פחות למדני כדי שאבין,
מה הכוונה – "כמו כן עצם ההכשרה בעירוי אינה מועילה אלא למה שנבלע בעירוי."
נכון וכך המנהג הרווח אצל כל בני התורה.
הכלל בהכשרה הוא כבולעו כך פולטו, מה שנבלע בכלי ראשון על האש פולט ומוכשר רק בהגעלה ממש, אבל מה שנבלע בעירוי יכול להפלט באותו האופן.
השאר תגובה