לקמחא דפסחא לחץ כאן

מי חילק את התנ"ך לפרקים?

שאלה:

שלום וברכה
רצוני לדעת מי חילק את המגילה לפרקים כפי שמופיע לפנינו? והאם יש לחילוק פרקים איזה משמעות הלכתית
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

החלוקה לפסוקים היא חלק מהמסורה ובאה לנו מסיני, אבל חלוקת התנ"ך לפרקים המוכרים לנו היום [למעט ספר התהילים שזו חלוקה קדומה] היא חלוקה נוצרית שנעשתה בידי המעתיקים הנוצרים של תרגום התורה ליוונית וללטינית. החלוקה הסופית לפרקים נעשתה בידי כומר קתולי מאנגליה, והיא בעצם די נכפתה על עם ישראל בכך שנעשו הרבה ויכוחים בין יהודים לנוצרים שהיו קריטיים לקיום התורה והמשך עבודת ה' בהיתר השלטונות, ואלו נעשו תמיד על פי חלוקה זו. החלוקה לפרקים הרבה פעמים לא תואמת את המסורה מבחינת החלוקה לפרשיות פתוחות וסתומות, ואין לכך משמעות יהודית.

 

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מה שכתוב בערוך השלחן שמותר להפסיק כמה רגעים בין סימן לסימן, האם התכוון למקום הפרקים?
    וכמדומה כך נוהגים הרבה בעלי קורא לעשות הפסק קצרה של רגעים אחדים בין פרק לפרק, לפי המתבאר מתשובתכם אין זה נכון כי אין כאן חלוקה ע"פ המסורה

  2. שתי הערות ברשות הרבנים
    לכאורה לא רק תהילים מחולק ע״פ המסורה אלא גם איכה
    גם חלוקת ספרים שמואל מלכים ודברי הימים לשנים הינה ע״פ הכומר הנוצרי. ושם זה גם מאוד בולט שלא רק שהפסיק פרק באמצע עניין אלא חילק את הספר באמצע משפט. למטרות נלוזות וסילוף

    יימח שמו

  3. החלוקה הזו גם היא בעצם לא המסורה, זה נושא טכני של שבעה קרואים, הלכתי אמנם אבל לא קשור להבנת התנ"ך. במסורה זה תמיד בסגנון של ד"ה. ואכן יש קושי להתמצא בספרים עתיקים שציינו כך.

  4. לפני שנים רבות ראיתי חומש שיצא לאור ללא ציון פרקים. בתוך החומש עצמו כל פרשה (בלשונינו. סדרא במקור) זה פרק. פרשת בראשית זה פרק א נח זה פרק ב לך לך פרק ג וכן הלאה. למטה (או למעלה, לא זוכר) בעמוד מצוין אפה מתחיל פרק לנוחות הלומד.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל