לקמחא דפסחא לחץ כאן

בשר כשר בתנור טרף

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
שאלתי שאלה זאת לאחרונה, אני שואלת שוב כדי לדעת באופן ברור יותר.
אם אמא שלי אופה בתנור הבשרי שלנו, עופות בשחיטה לא כשרה, אסור לי בשום אופן לאפות שם בשר/ירקות כשרים בכשרות מהודרת ?
כלומר ברגע שאני אופה עוף בכשרות הכי מהודרת בתנור בו נאפה עוף לא כשר, העוף שלי נהיה טרף לכל הדעות?
והאם ניתן בכל זאת איכשהו להקל או להכשיר את התנור, לאחר שהיא משתמשת בו?
העניין הוא, שזה תנור שאני קניתי בכספי (מקבלת קצבת נכות ולא עובדת) התנור עלה יותר מ 3 אלף שח, לאורך כל השנים השתמשתי בו.
אמנם רק לפני כמה חודשים היא קנתה בשר ללא הכשר כלל ואפתה בתנור זה.
אז יש לי כרגע 2 שאלות.
1. האם כל האוכל שרפיתי בתנור נהיה טרף ואכלתי טריפה?
2. האם יש דרך להכשיר אותו לאחר השימוש שלה? (24 שעות, שטיפה יסודית, הפעלה בחום מקסימלי..).
תודה רבה מראש.

תשובה:

אחרי 24 שעות וניקיון יסודי, תפעילי את התנור על חומו המירבי חצי שעה, ואחר כך תשתמשי בתבנית חד פעמית או תבנית כשרה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    1. אם אני עושה כפי שכתבתם, זה מועיל גם לתנור הבשרי וגם לחלבי?
    והאם באופן זה ניתן שלא לכסות את האוכל בנייר כסף?
    2. אם אני לוקחת את האוכל שלי , למשל מאפה בהכשר שלי, שמה בתבנית חד פעמית ומכסה את המאפה בנייר כסף, ניתן שלא לבצע ניקוי הכשרה?

  2. 1. גם לחלבי. מעיקר הדין גם לא מכוסה.
    2. מעיקר הדין אם זה מכוסה היטב היטב ובתבנית חד פעמית והתנור נקי ולא בן יומו המאכל לא נאסר, אבל אין לעשות זאת לכתחילה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל