לקמחא דפסחא לחץ כאן

אבל בפורים / מי אומר ברכו?

שאלה:

אני בתוך שנה של פטירת אבי וביום שישי האחרון התארחנו אני ואחי וכן הגיסים בבית אימנו וגיסי שאל אותי האם מותר להשמיע מוזיקה בבית אימי. יש לציין שבבית אימי לא רגילים בהשמעת מוזיקה בכלל אף בפורים, ולכן הסתפקתי האם יש כאן משום אין אבלות בפרהסיא בפורים או לא?

כשכמה אנשים אומרים קדיש האם נכון שכולם יאמרו ברכו שאחריו או רק אחד מהם,ומדוע.
תודה ויישר כח

תשובה:

שלום וברכה

פשוט וברור שאין להשמיע מוזיקה שהרי אסור לאבלים לשמוע מוזיקה ודין זה נכון גם בפורים, נדיר מאוד שיחשב הדבר כאבלות בפרהסיה.

אמירת הברכו היא חלק מתפקיד החזן ולכן רק אחד יאמר אמירה זו, דיינו על הקדיש שאומרים קדיש שכידוע רבים תמהו על כך, כמו שהארכנו לבאר כאן, ומנהג הספרדים שהקלו בכך הוא כנראה בגלל שהתקבל בעם ישראל שהקדיש שייך לאבלים, אבל שאר חלקי תפקידי הש"ץ ודאי יאמר רק אחד ואין לומר שנים שהרי זו הזכרת שם ה' לבטלה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתב בספר נימוקי אורח חיים, אודות הנוהגים ביום פורים להביא לביתו של הרב נגנים אומנים, ושרים בכלי זמר כחצי שעה, וכעת הרב בתוך שנים עשר חודש על אביו, מכיון שיום פורים הוא יום משתה ושמחה, אם ימנעו את המנגנים בכלי זמר לבוא לבית הרב, הרי זו אבלות בפרהסיא, וכן לא יעשה. ולא גרע פורים ממה שהתירו למשיא יתום ויתומה, או למשיא בנו ובתו, להכנס אצל החופה ולשמוע שירה בכלי זמר.
    האם לפי זה אין להתיר?

  2. שם מדובר באירוע ציבורי בולט שיש לו מנהגים וכללים מזה שנים, מוזיקה בבית פרטי אינו דבר שתמיד נעשה ולא בולט ומחוייב המציאות, אצלנו אתמול בסעודת פורים לא הופעלה מוזיקה למרות שב"ה אין שום סיבה הלכתית שתחייב זאת, שרנו ושמחנו ואמרנו דברי תורה, לא היה חסר מוזיקה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל