שאלה:
1. בתור גבאי צדקה האם יש גבול לסכום שאפשר לתת מתנות לאביונים?
2. אביונים שנותנים להם בשר, מה עדיף? לתת להם את הבשר 'בו ביום' וספק אם יוכלו להשתמש בו לסעודה או לתת להם לפני בעמ"נ שיזכו בו 'בו ביום'?
3. לגבי סכין חיתוך לבשר, מי שמקפיד על שחיטה מסוימת האם יכול להשתמש בסכין משחיטה פחות מהודרת בעמ"נ לחתוך את הבשר לפרוסות?
תשובה:
שלום וברכה
צרכי עמך מרובים, גם אם תתן לכ עני כמה אלפי שקלים עדיין זה טיפה מן הים, להוצאות שהוא צריך, המתנות הם לא רק לסעודת פורים אלא תמיכה במצבו.
תתן להם מה שיצא להם הכי רווחי, אם מזומן יותר רווחי אל תתן להם בשר.
אי אפשר לתת לבן אדם בשר פרוס שהוא לא יודע מי ומה ההכשר וכו', תן להם כסף או אם יוצא לך מאוד זול, בשר עם סגור עם פלומבה ורק בכשרות שהם אוכלים.
1. כלומר, אם אני גבאית צדקה, ומעבירים לי כספים בעבור מתנות לאביונים, אני יכולה לתת מתנה מכובדת גם כדי לתמוך במצבו של המקבל?
2. לגבי הבשר, מדובר על שחיטה פרטית שאותם מקבלים אוכלים אותה, מה עדיף, נתתי לאחראים כסף כדי שיתנו להם את הבשר בתור מתנות לאביונים עכשיו השאלה האם שיתנו להם "בו ביום' או שיתנו להם לפני בעמ"נ שיזכו בו 'בו ביום' ואם אפשר לדעת מי הרב המשיב, תודה!
1. כן, כך נוהגים כל הקופות, לוקחים בחשבון את פסח המתקרב…
2. עדיף לתת בו ביום, לא יפה לתת לעניים ולומר להם אל תזכו, אני רוצה לקיים בכך מצוות… כמובן אם יעשו כך זה יועיל [אם אכן לא ישתמשו בו עד פורים].
השאר תגובה